Friday, September 18, 2009

Harapan



Doaku agar kaukan selalu bahagia,
Agar kau temui insan tulus menyayangimu,
Lepaskanlah diriku kerna keredhaanmu,
Bukan kerna dendam jua bukan kerna kau terpaksa,

Ku tinggalkan memori bersamamu,
Kuundur diri bersama harapan.

Tidak kesampaian cinta kita,
Kubawa harapan kupendam rahsia,
Ku dikejauhan mendoakan,
Agar kau bahgia tiada lagi duka.
Daku rela mengundur diri,
Ku pasti dikaukan fahami …

Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis kuterima ini bukannya kupinta,
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku,
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku…

------------------------------------------------------------------------------------


Salam Jumaat ,

Segala pujian hanya pada-NYA.
Sebentar sahaja aku rasekan Ramadhan untuk kali nie.
Masa berlalu dengan begitu cepat.
Sedih pulak rasenye nak tinggalkan Ramadhan.
Tak tau apa nak dikatakan sekarang.
Harap-harapla .. aku dapat merasai Ramadhan untuk masa akan datang. jika umurku panjang .

(mcm sedih je?? x kot .. )

Tentang pesiapan raye .. emm ., kalau nak cite . memang x abis la .. tapi tahun nie aku betul2 nak raye,. biarla perabih sikit. asalkan aku puas.. tapi semuanya ala kadar dan sederhana .

Yaaaaaaaaaa .. hari nie aku last day bekerja . mulai kul 4 jap lagi aku dah mule cuti selama TIGA hari .. 3??? 3 je?? yup ..cukup la .. sebenarnye aku ambik cuti sehari je .. kebetulan ahad dan isnin nie offday dan rest day . in advance aku ambik esok la . nak tolong mak jap .. kemas rumah bagai . ape2 pun ALHAMDULILLAH .. ade gak aku merasa cuti berbanding TAHUN LEPAS !! beraya kat tempat keje ..

Tema baju kali nie warna putih .. SGT PUTIH .. aku suke sangat .. dah macam nak benikah dah .. ( kalau benikah terus pun x pe .) hahahhaa,,, motif utama putih .. suci .bersih. bebas. murni. taat. setia,harapan , yakin ,gigih..cekal, ( kenapa name2 kelas SMKSJ pulak nie ??? ) uhh !!

Malam raye aku la paling bz ,, sampai kul 4 5 pagi .. gigih nak pesiaapan .. lepas tu ,... (paham2 sendiri kot ) membongkang la tido .. Babah dah menjerit kat bawah ,, baru la nak mandi , tgk2 . dah kul 10 pagi .. ( dah begaduh jap ngan babah .. lepas tu mintak maaf balik ) hahahaha ....

TAPIIIIIIIIII . tahun nie aku dah malas la .. sbb sblum nie aku belaja .. ok la .. now aku dah keje .. berubah la sikit .. ( azam tahun nie .. mintak2 la ade orang kejutkan aku kul 7 pagi .. ) sape yang baik hati kejutkan la aku .. aku nak g SEMBAHYANG RAYE .. !! padahal .. rumah aku ngan surau x sampai beberapa tapak je .. ..( x sampai seru lagi kut sebelum nie .. ) tapi nekad tahun nie .. hahaha... sapa sayang aku, tlg kejutkan la aku sembahyang raye . nanti aku bg angpau ... hahahaha


Ke mana pulak nak beraya tahun nie .. mcm biase .. 1st raye rumah sendiri dulu la ... tgk mood pagi raye .. kalau ramai nak serang .. tepakse la delay kan untuk berjalan2 .. lepas tu g rumah nenek kat segambut dulu . 2nd g rumah obek ( makcik) kat keramat ... 3 4 5 6 .. tah .. masih kekosongan .. rumah wajib .. situ je la .. 3 4 5 6 .. tgk la .. sbb tahun2 lepas .. .. emm .. malas nak cite la .. bende dah lalu .. ape2 pun SABAR .. berkat kesabaran akan menanti sesuatu yang lebih Cerah !

yanie ... kak kin ... CD ..... nanti zizi SERANG rumah ekk .. zizi x de kg .. cian kat gg..



MASIH ADE KE SINAR HARAPAN UNTUK AKU ??? BIARLA MASA YANG TENTUKAN .. YA ALLAH . KAU TUNJUKKAN LA JALAN YANG BENAR !!

4 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

salam ZZ ku cayang

tak mo sedeh2...dah nak raya nih......

dah sihat ker?

semoga cepat sembuh k...

per2 hal..call @ sms....

ALFAF said...

alalala....yer ker?
tak pe lah.. nanti leyh tumpang kampung orang...
best ooo...beraya kat kampung nie... family plak ramai... kekasih hati plak ada dekat jer ngan mata dan hati..
Raya tahun nie meriah...abg doakan kemeriahan yang sama untuk jiji kat kl tuu... Selamat Hari raya... Maaf zahir dan batin...

azizisamsudin said...

yaniee ... jijji kene enjet dah... terus ok dan besemangat ... sedapnye bau rendang Mak ... (rendang untuk mertua ) name nie member Poli gg yang bg sbb dia suke sgt rendang nie .. siap tapau lagi ... gg x sempat kol la .. tadi bz .. nanti pagi raye je la kite msj2 or koling2. ye ,,, mai la serang rumah zizi .. rumah zizi tebuke sesapa je nak datang ...x de istilah rumah tebuka .. kalau nak datang .. bg tau je .. nanti gg masak k ..

azizisamsudin said...

abanggggggggggggg!!
nak beraye kat kampung melayu majidi la ...( abang dah rase kan rendang untuk mertua kan .. ( walaupun sikit time bukak puase hari tu .. ) x yah la duk lama2 kat jb tu .. emntang2 kekasih kati ade kat sana .. uhh ... (jEles nie )
zizi pun doakan abang sentiasa bahgia disampaing orang tersayang .. selamat hari raye abang alfaf .. maaf zahir batin .. halal makan minum ya ..

nanti leh belanje gg lagi bebuke depan old town bangsa ...